Friday, March 18, 2011

Tuesday, March 1, 2011

jangan main bawak je!

25 February 2011!! saya ingat tarikh ni ! seyez! sumpah~ ngeee nak tahu kenapa? sebab tarikh ni dah buat saya malu teramat amatlah sangat! *fuhh mmg sngt malu* Nak tahu kenapa ? ni sebab jom heboh punya pasal lah!

oke2 kite cerita dari awal.Hari tu memang ada jom heboh kat Terengganu. Tapik actually motif sebenar keluar sebab nak temanCik rumate beli beberapa barang yang perlu * ayat agak skema disitu* maka Cik2 rumate kita dengan senang hati mengikut.

nak dijadikan cerita tetibe Tuttt.. Tuttt.. * bunyi mesej lah tu. hp murah je tak de ringtone pelik2* Terkeluarlah nama HUDA *ahli tetap kaki lepak saya*. Dye ajak kami pergi jom heboh! Cik2 rumate sekalian apa lagi memang nak pergi lah!




So tanpa berlengah pergi lah kami ke situ.. Punyalah jem! mak aih. Sesak nafas kot. Tapi takpelah jom heboh punya pasal, kami tahan je. Stuck dalam jem dah dekat setengah jam, cari parking lagi. Last2 dapat jalan2 kat situ kejap jer.

Tapik okelah sebab cik Huda berjaya jugak beli tudung yang dye nak selepas berhempas pulas gigih sendi lutut mencari tudung *hehe* Elok-elok jer jumpa tudung tu sendi lutut dah longgar *oke itu tipu!*

Tapik harga makanan kat situ memang mahal. Yang harga rm2 jadi rm 3.. yang rm3 tak tahulah jadi berapa. Tapik baju-baju murah pulak~ aish! *tak paham kenapa jadi gitu* Apa salahnya buat harga tok semua barang murah. Kan senang. Lagi best lau semua free *hehe itu dah lebey~*

Nak balik tu punyalah cepat bawak kereta sebab nak bagi cepat sampai. Nak hantar kereta lah!. Tapi tetibe..... uhuk3 uhuk3..

KERETA MATI TENGAH JALAN!

Yang tak tahan tu mati dah dekat je dengan U..Mak!!!! tolong.. adeh2 malu yang amat. Panik pom ada jugak naseb bek la ada incik polis yang sangat baik hatinya menolak kereta tu ke tepi. *thnx ya incik polis.* Dah namanya incik polis makanya dye ni memang suka menyoal.

Incik polis : ni dari mana? Jom heboh ke?
Kami : a.ahh... *sambil panik*
Incik polis :tak isi minyak ke?
Kami : isi.. tapik lupa nak isi lagi sekali *sambil senyum sumbang*
incik polis :Patotlah...

Malu siot.. haha mesti incik tu pikir "pandai bawak je.. ingat kereta tu lau habis minyak boley refill sendiri ke??" *malu!!* Kami trylah kol orang kat tempat sea tapi tak de sorang pom jawab *sedey tau* Nasib baik Huda kol mmber dye mintak tolong. nasib baiklah kawanye tu baik.. *err nama ape aek?? urmm pikir jap~~* Sanggup datang bawak minyak bagi kat kiteorang* eh! bagi tok kereta tulah!*

masa time menunggu sambil menahan malu sebab semua orang kat traffic light tu tengok tak berkelip, kami dengan muka cantik and buat tak tahu malu menghabiskan masa dengan gelak dan ambik gambar~



*inilah kereta yang pengsan tengah jalan tu!*



*posing dari cik rumate di kawasan kejadian*


*cik huda*


*lagi sekali posing maut dari cik rumate*


Selepas gigih memberi kereta tu makan.. *minyak lah!* maka dah boleh jalan seperti biasa. Tapik sebab trauma punya pasal kami suruh incik Kadir * kawan huda.. baru ingat nama nya~* follow dari belakang. hehe dahsyat tak??

Akibatnya terpaksalah hantar esok pagi and bayar lebih sikit..sobs..

Nota ibujari kaki: jangan pakai main bawak je kereta tuh.. isilah minyak. sekian.

yang sangat malu,
fionanis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...