Monday, August 15, 2011

Bila dah besar ni..

Uhuk2.. shuhh2.. alahai berhabuk sungguh blog ni. hehe dah lama xupdate sampai segala jenis kala jengking, cicak, lipan buaya * tipu!* ada.. ngeee. Alhamdulillah hari ni dah masuk 16 Ramadhan. maknanya dah 16 hari kita berpuasa. tak lama lagi dah nak raya. tapik yang penting, im going back there in less than a month. aduhai. Nak cuti lagi boleh? * memang nak kene pelempang je ayat*

Bila bukak facebook je macam2 post pasal raya. ada nak beli baju raya, tudung raya, beg raya.. macam2 lah. beli2 beli jugak jangan membazir dah. macam saya *eceh! perasan* Tahun ni xde baju raya , tudung raya sebab tahun ni saya cuma ada biskut raya je.! haha. Sebenarnya nak cakap bila dah besar ni tetibe pulak minat nak buat biskut * ni baru ada kaitan ngn tajuk ngee*. tak tahulah mengapa. maybe nak siapkan diri jadi perempuan sejati kot..ngeee

kalau nak tahu dulu punyalah malas nak buat ni sampai sanggup compare and gtau mak 'lagi senang buat kerja lab dari masak' hehe tapik sekarang saya nak ubah statement tu! 'lagi senang masak dari wat assignment!!!' *boleh lak compare gitu. xmasok akal kan?'

alah buat biskut senang je. lagipom bosan2 kat rumah baik cari keje * jangan cari pasal oke!* dalam minggu ni dah siap 2 jenis biskut. tapi kat sini saya share dengan korang satu jenis je. hehe.

This is my first time buat biskut. Alhmadulillah naseb baik menjadi. lau x memang nahas la. membazir je kan?






*ini sudah separuh siap*


*siap untuk dibakar! ngee*

Nak rasa?? tunggu raya oke ! :) nak buat biskut apa lagi ek??? t lah nak pikir.
p/s: sesapa ada resepi biskut cookies share lah yer! ngeee bye!


baking is fun,


2 comments:

  1. ala, jauh nk dtg beraye... delivery boleh?

    ReplyDelete
  2. haha.. boleh3. address plzzz ngee...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...