Saturday, May 28, 2011

Cara nak letak cursor dalam belog

salam!hai ! Agak lama jugak SCI x post dalam belog ni. Bukan sibuk tapi agak malas *sebab tak ada topik nak tulis* hehe.. Tapi tiba2 je SCI menjadi sangat rajin dan nak buat tutorial. ni first time tutorial. tak de pandai sangat. ni pom belajar dari orang lain.

Untuk my first tutorial ni, SCI nak share cara nak letak cursor kat dalam belog.

1. Well first sekali korang boleh pilih yang mana satu cursor yang korang suka. Cursor ni boleh pilih kat http://www.cursors-4u.com/.


2. Then korang akan jumpa macam2-macam kategori. Pilih kategori Pointer atau yang mana-mana korang suka.




3. Lepas tu copy code untuk cursor tu.


4. Then korang pergi kat Design > Add Gadget > HTML and pastekan code tu kat situ. Tapi jangan save dulu sebab korang kene buang beberapa ayat kat code tu. Ni contohnya.




5. Then dye akan jadi macam ni selepas dibuang





6. Then korang boleh tekan SAVE and lihat hasilnya.

Selamat mencuba! :)

p/s: sorry lah kalau ada kekurangan. ni first time buat tutorial. Korang bagilah feedback yea? thnx :)

try something new
fionanis :)

9 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...